KORT

NIEUWS

Stormschade door Corrie, Dudley, Eunice en Franklin

Eind januari ging storm Corrie flink tekeer. Kort daarna volgden Dudley, Eunice en Franklin elkaar in rap tempo op. In Haarlem sneuvelden 140 bomen en in Zandvoort 4. Alle meldingen werden snel omgezet in actie om de situatie veilig te stellen. Spaarnelanden zette steeds extra mensen in om alles zo snel mogelijk op te ruimen.

Olie op het strand

Begin februari bleken tal van vogels aan zee met olie te zijn besmeurd. Er spoelden bolletjes stookolie aan op het strand. Met man en macht maakten we het strand schoon. En dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers ging het opruimen een stuk sneller.

Boris Loeff wint de hoofdprijs

Hij doet elk jaar trouw mee aan de Kerstbomenactie en dit jaar was het raak: Boris Loeff won de Superprijs van 500. In Haarlem zamelde Boris 46 kerstbomen in, waarmee hij € 0,50 en een lootje verdiende. In totaal bracht de actie dit jaar 13.511 ingezamelde kerstbomen op, die efficiënt worden versnipperd en tot compost verwerkt.

Actieplan voor Zandvoort

Elk jaar onderzoekt de gemeente Zandvoort met Spaarnelanden en lokale ondernemers wat er beter kan in de leefomgeving van de badplaats. Begin dit jaar resulteerde de actie in extra plantenbakken en het verwijderen van graffiti, stickers en wildplakposters in het centrum. Ook konden 50 overbodige verkeersborden worden weggehaald.