Arthur Verdaasdonk Unitmanager Zandvoort

De vibe van Zandvoort

Zo’n Grand Prix, dat doet wat met de badplaats, met haar bewoners en ondernemers, en zelfs met dagjesmensen en toeristen. Door mijn werk heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe we met zijn allen hebben toegewerkt naar een ongelofelijke climax. Je merkte dagelijks op straat dat de mensen ernaar uitkeken. Ze hadden er gewoon zin in om er een succes van te maken - ieder op zijn eigen manier. Naarmate het weekend van de races naderde, stonden de mensen ook steeds meer op scherp. Ook onze mensen, die dag-in, dag-uit zorgen voor het perfecte plaatje in de leefomgeving. Alles moest gewoon goed zijn. Sommigen werden er zelfs een beetje zenuwachtig onder.

Maar de vibe was ook: met elkaar de schouders eronder, en dóór. Door al die emoties in Zandvoort zag je de saamhorigheid groeien. Inwoners gingen van de weeromstuit hun huis en omgeving ook nog maar even opknappen en schoonmaken. Sommigen boden onze mensen zelfs aan om te helpen met de opknapwerkzaamheden. Een likje verf, enthousiaste ondernemers, meer bedrijvigheid, trots.

En het weekend zelf? Dat werd één groot feest. Het had soms wel wat weg van Koningsdag, zo druk was het. De eerder gevreesde chaos bleef gelukkig uit, en dat is echt te danken aan de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het team van Spaarnelanden werkte ’s nachts door om alles weer netjes te krijgen, waardoor de volgende dag inwoners ontwaakten in een dorp dat weer spic en span was. Onze inzet werd gewaardeerd. De burgemeester en wethouders kwamen onze mensen zelfs een taart brengen om ze persoonlijk te bedanken. Dat stapje extra voor Zandvoort, dat hebben we graag gezet. Zandvoort kan op Spaarnelanden bouwen en we voelen ons gewaardeerd. Ook dat is de vibe van Zandvoort.

REAGEREN? Mail Arthur Verdaasdonk, averdaasdonk@spaarnelanden.nl