KORT

NIEUWS

65ste boomfeestdag in Zandvoort gevierd

In Zandvoort plantten leerlingen van De School op 10 november nieuwe bomen in de Flemingstraat, het Theo Hilberspad en in de Fahrenheitstraat in Zandvoort. Dat deden ze samen met burgemeester David Moolenburgh, wethouder Ellen Verheij, wethouder Raymond van Haeften en Spaarnelanden-directeur Robert Oosting.

Succes iZoof Car Sharing krijgt vervolg

Op 1 december jl. heeft Spaarnelanden haar rol in het autodeelproject iZoof Car Sharing overgedragen aan OnzeAuto, aanbieder van elektrische deelauto’s. Sinds 2018 ondersteunden we dit initiatief van inwoners van het Ramplaankwartier en de Planetenwijk in Haarlem. Het autodeelproject heeft nu 110 deelnemers, tientallen huishoudens hebben hun auto verkocht en gezorgd voor meer leefbaarheid en ruimte in de wijk. Een fantastische beweging. Op verzoek van de gemeente Haarlem heeft Spaarnelanden zich teruggetrokken uit het autodeelproject. Samen met vijf actieve deelnemers en bewoners hebben we in Onze Auto een ervaren marktpartij gevonden die aansluit bij het idee van de wijk: op een betaalbare en toegankelijke manier de eigen auto’s in buurten vervangen door deelauto’s, zodat er meer ruimte ontstaat voor recreatie en groen. Zodat kinderen weer kunnen stoepranden en hinkelen.

Haarlem 105 over de waarde van afval (scheiden)

Dat afval scheiden veel oplevert, daar kwamen ze bij de regionale zender Haarlem 105 laatst weer achter. Robert Oosting liet geen kans onbenut om aan te tonen hoe afval het best wordt gescheiden en wat dat vervolgens oplevert. In de uitzending bracht hij nieuwe producten die gemaakt zijn van Haarlems gescheiden afval (of beter: Haarlemse grondstoffen).

Luister naar de uitzending >